Moederfiets

Moederfiets ófwel mamafiets

De moederfiets, ofwel mamafiets, is een fiets speciaal ontworpen voor iedereen die geregeld met jonge kinderen op pad gaan.  
Hoewel op de meeste fietsen wel een kinderzitje is te bevestigen, is het nadeel van een gewone fiets dat deze snel topzwaar wordt. Het stuur kan door het gewicht van een voorzitje omklappen en een enkele standaard biedt weinig weerstand, waardoor het risico bestaat dat de fiets omvalt. Mamafietsen zijn ontworpen met extra aandacht voor de veiligheid van de berijder en kinderen voor- en achterop. De échte mamafiets is uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze standaard zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets, ook zwaar beladen, goed overeind blijft staan. Zeker met zowel een kind voorop als achterop zijn deze stuurvergrendeling en dubbele standaard van grote waarde.

De grote voordelen van een moederfiets (mamafiets)

 • De moederfiets beschikt over een ruime en lagere instap

  De ruime en lagere instap van een moederfiets zorgt ervoor dat je makkelijker kunt opstappen. Zo hoef je geen rare houdingen aan te nemen om op te stappen.

 • De mamafiets heeft voldoende plek voor kinderzitjes

  Uiteraard passer er op elke fiets kinderzitjes, maar het stuur en de stuurpen van een echte moederfiets zijn steviger en sommige moederfietsen hebben zelfs een verlengde bagagedrager, zodat er nog wat extra ruimte is voor het zitje.   

 • De moederfiets is voorzien van stuurblokkering

  Wanneer je je kind in het fietsstoeltje voorop wil doen, zou het fijn zijn als het stuur niet heen en weer bengelt. Daarom bevat een mamafiets een stuurblokkering, waardoor het stuur op zijn plaats blijft.

 • De mamafiets is voor zien van een dubbele standaard

  Voor extra veiligheid hebben moederfietsen een dubbele standaard zodat je je fiets altijd stabiel neer kunt zetten.