Elektrische fietsen voor ouderen

Elektrische fietsen voor senioren en ouderen zijn op dit moment helemaal in. Een elektrische fiets is een goede aankoop voor ouderen. Of u nu alleen rijdt, met een partner of vriend, met een elektrische fiets kun je buiten heerlijk rijden. Een elektrische fiets heeft elektrische ondersteuning, maar dit betekent niet dat het ongezond is. Een elektrische fiets is goed voor je hart, longen en weerstand. Fietsen zorgt ervoor dat je ledematen en spieren flexibel worden en goede bloeddoorstroming hebben. Verder blijven je hersenen ook actief, hierdoor worden je hersenen ook gezonder. Door te bewegen voel je je beter en niet te vergeten, je verbrandt een hoop calorieën. Het biedt dus ook ondersteuning bij je afvalproces!

Toch zien we nog vaak terug dat er soms wat ongelukken gebeuren met ouderen tijdens het fietsen omdat ze niet de juiste elektrische fiets hebben gekozen. Dan is het handig om op de volgende punten te letten bij het aankopen van een elektrische fiets:

Kies voor een veilige elektrische fiets

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een veilige elektrische fiets voor ouderen begint bij het uitzoeken van de juiste fiets. Daarom is het aan te raden dat je een uitgebreide proefrit maakt voordat je een aankoop maakt. Let tijdens het fietsen op de volgende punten: Is de elektrische fiets comfortabel voor mij? Kan ik de fiets goed onder controle houden? Wat ga ik doen op de fiets? Maak niet te snel een beslissing en maak een keuze op basis van je eigen ervaring. Bij Ronald Schot kunnen wij je hierbij helpen. Koop de fiets alleen wanneer je je 100% veilig voelt met de elektrische fiets.

Kies voor een elektrische fiets met lage instap voor ouderen

Dankzij technische vooruitgang en verbeterde ontwerpen zijn damesfietsen nu net zo stevig als herenfietsen. Het idee dat mannen op een hoge buis moeten rijden en vrouwen op lage buizen moeten rijden is dus al een tijdje achterhaald. Voor een man is het niet meer raar om op een fiets met een lagere instap te rijden. Zowel herenfietsen en damesfietsen hebben tegenwoordig modellen met een lage instap. Dit komt omdat een lage instap voor ouderen een stuk veiliger is. Dit komt doordat het afstappen gemakkelijker gaat en je hierdoor voorkomt dat het mis gaat.

Zorg dat je voeten bij de grond komen

Bij het gebruik van een elektrische fiets is het belangrijk dat je beide voeten op de grond kunt plaatsen, zodat je stabiel op de fiets kunt staan. Dit is gemakkelijk te doen, we raden aan om het zadel mooi laag te zetten. Omdat de motor het meeste werk doet, hebben je benen minder kracht nodig. Hierdoor kan het zadel lager zijn dan wat je gewend bent op andere fietsen. Je kunt hiervoor ook kiezen voor een fiets met een laag model. Zoals de Van Raam fietsen. Het voordeel hiervan is dat je bij een dreigend gevaar snel met één voet op de grond kunt staan. Zorg er dus voor dat je zithouding altijd toelaat dat je voeten de grond raken.

Rij voorzichtig

De topsnelheid van een elektrische fiets is 25 km/u. Dit is best wel snel. Kijk dus uit bij onbekende omstandigheden, bochtige wegen, natte wegen en bladeren. Met het verstrijken van de jaren worden het reactievermogen en informatieverwerking van mensen steeds een stukje slechter. Dit feit, gecombineerd met de hoogste topsnelheid is dus heel gevaarlijk. Het wordt daarom sterk aangeraden om in een langzamer tempo te fietsen. We raden het aan om een snelheid rond de 20 km/u aan te houden. Zo ben je tijdens het rijden ook meer bewust van wat er allemaal om je heen gebeurt. Zo kun je beter ongelukken voorkomen.

Licht jezelf in over de nieuwste verkeersregels

Het verkeer verandert continu. Het wordt al drukker op de weg. Er worden veel nieuwe verkeersregels toegepast. Dit zorgt ervoor dat je goed op de hoogte moet blijven van de laatste verkeersregels. Ben je niet zeker van jouw kennis? Doe dan een snelle cursus over veilig elektrisch fietsen bij Veilig Verkeer Nederland. Verder kun je je jezelf nog inlichten bij de Fietsersbond over alle verkeersregels.

Elektrische fiets voor ouderen kopen

Als je van plan bent een fiets te kopen, dan is het handig om een specialist hier voor te raadplegen. Ronald Schot is een fietsenbedrijf dat al jarenlang ervaring heeft met diverse soorten fietsen (inclusief elektrische fietsen voor ouderen). Wij kunnen voor jou een fiets keuzetest aanbieden. Met deze test kun je gericht onderzoek doen om zo een goed besluit te maken over je aankoop. Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig bij ons langs te komen in Edam. Wil je dat in alle rust doen? Plan dan je afspraak in voor E-Bike private shopping.

 

 

 

 

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis