Laat uw accu analyseren en refreshen!

Fietsspeciaalzaak Ronald Schot in het bezit van een professionele accutester. Met deze tester kunnen wij accu’s van elektrische fietsen uitlezen, testen en refreshen. Op deze manier kunnen wij onze klanten een duidelijk en deskundig testresultaat laten zien van de accu.

Accutester

De accutester geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de inhoud van de accu?
  • Heeft de accu nog wel voldoende kracht om de berg op te rijden?
  • Werkt de acculader nog wel naar behoren?

De inhoud van de accu wordt aangegeven in ampére/uur. Dit geeft aan of u nog steeds dezelfde actieradius kunt fietsen als bij aanschaf van de nieuwe fiets. De kracht van de accu wordt aangegeven in ampére, dit geeft aan hoeveel kracht de accu kan leveren aan de motor.

Onze accutester is geschikt voor vrijwel alle typen accu’s die worden gebruikt op elektrische fietsen.

Werkwijze

Het meten van de capaciteit van een accu gebeurd door een volle accu op een gecontroleerde manier door de accutester te laten ontladen. Tijdens het ontlaadproces wordt continue de ontlaadstroom, de accuspanning en de tijd gemeten.

Wanneer de accu ontladen is, worden alle cellen weer stuk voor stuk gevuld met stroom door de accutester. Eventuele defecte cellen kunnen hierdoor hersteld worden en de capaciteit van de accu kan hiermee ook verbeterd worden.

Het eindresultaat van de accutest ontvangt u van ons op papier. Hiermee wordt een duidelijk overzicht geleverd van de huidige staat van de accu.

Meer informatie

Voor het testen en refreshen van een accu hebben wij ongeveer een dag nodig. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen via 0299-372155 of via [email protected].

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!