Elektrische fiets met kinderzitje

Het lijkt een geweldig idee, fietsen met het hele gezin. Gemakkelijk de kinderen meenemen naar school of naar buiten. Een kinderzitje kan natuurlijk op een normale fiets, maar is het ook mogelijk een elektrische fiets met een kinderzitje te combineren? Is het wel veilig om te fietsen met een kinderzitje? Hier lees je alle informatie.

Is het mogelijk om een kinderzitje te installeren op mijn elektrische fiets?

De grootste zorg die mensen bij dit idee hebben, is of het wel veilig is. Dat is natuurlijk logisch, want je wilt je kind altijd beschermen. Als je het juiste kinderzitje en elektrische fiets hebt gekozen, kan het niet fout gaan. Wil je meer zekerheid? Dan kun je ook kiezen om een kinderhelm te bestellen. Je wilt natuurlijk zo veilig mogelijk onderweg zijn, zeker als je met kleine kinderen op pad gaat. Elektrische fietsen kunnen snelheden halen tot 25 km per uur. Vind je dit te snel en wil je wat langzamer? Dat kan natuurlijk ook, zolang de maximale trapondersteuning niet wordt gebruikt. De elektrische motor is alleen bedoeld als helpende hand. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een fietsstoeltje is dus prima geschikt voor een elektrische fiets. Zorg ervoor dat het kinderzitje op de elektrische fiets past en stevig vastzit.

Kinderzitje voorop

Als je een klein kind hebt dat maximaal 15 kg weegt, kun je het zitje voorop de fiets monteren. Deze wordt meestal aan de stuurpen bevestigd. Het is ook goed om te kijken naar de montagepositie van je motor. Heb je een voorwielmotor en wil je een kinderzitje voorop? Dan is de kans groot dat het sturen zwaarder is door al het gewicht op de voorkant van de fiets.

e bike met kinderzitje

Kinderzitje achterop

Op de meeste e-bikes kun je een kinderzitje op de bagagedrager monteren. Bij de meeste e-bikes zit de accu in de bagagedrager. Daarom is niet elk achterzitje geschikt voor een elektrische fiets. Daarom moet je er goed rekening mee houden dat je een kinderzitje kiest die veilig kan worden gemonteerd met de motor erbij.

Beste elektrische fiets met kinderzitje: De moederfiets!

Ben je benieuwd welke elektrische fiets het meest geschikt voor kinderen en kinderzitjes is? De elektrische moederfiets! Een elektrische moederfiets is de beste manier om je kinderen mee te nemen op de elektrische fiets. Deze fietsen hebben dezelfde eigenschappen als een familiefiets, maar dan met elektrische trapondersteuning. Deze fiets heeft extra ruimte tussen het stuur en zadel, zodat het voorzitje er makkelijk tussen past. Ook is de stevige bagagedrager van de elektrische moederfiets ideaal voor het monteren van een kinderzitje en staat je fiets stabiel dankzij de stuurblokkering en dubbele standaard. Wil je je kinderen meenemen op de fiets? Kies dan altijd voor veiligheid!

Elektrische fiets met kinderzitje kopen

Als je van plan bent een elektrische fiets met kinderzitje te kopen, dan is het handig om een specialist hier voor te raadplegen. Ronald Schot is een fietsenbedrijf dat al jarenlang ervaring heeft met diverse soorten fietsen (inclusief elektrische fietsen met kinderzitjes). Wij kunnen voor jou een fiets keuzetest aanbieden. Met deze test kun je gericht onderzoek doen om zo een goed besluit te maken over je aankoop. Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig bij ons langs te komen in Edam. Wil je dat in alle rust doen? Plan dan je afspraak in voor E-Bike private shopping.

Bron: ANWB

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis