Zadelmeting: zadel op maat voorkomt zadelpijn!

Een zadel is net als een schoen. Het moet passen!

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Bij sommigen is dit zelfs zo erg, dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Dat is jammer, want zadelpijn is niet nodig. Met onze zadelmeting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit unieke concept heeft zich de afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting een goed zadel aan te schaffen. Daarmee voorkom je zadelpijn,ook bij lange ritten.

De zadelmeting meet de afstand tussen de twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Om geen zadelpijn te krijgen, is het belangrijk dat het zadel zodanig is afgesteld dat je precies op deze twee botten zit. De druk zit dan op de juiste plek en dan worden omliggende zenuwen en pezen niet belast. Is het zadel te smal of bijvoorbeeld te zacht of te hard dan kunnen deze afknellen. En dat veroorzaakt dan de zadelpijn

Hoe werkt het?

U gaat zitten op een stoel waarop een kartonnen plaatje ligt. Er ontstaat dan een afdruk van uw zitbeenderen in het karton. Met lichtstralen meten we dan nauwkeurig de afstand tussen de zitbeenderen (kleding kan bij de meting aangehouden worden). Deze gegevens gaan de computer in, gecombineerd met een aantal feiten over uw fietsgedrag zoals: de afstanden die u meestal aflegt. Vervolgens krijgt u een advies over welk type zadel en welke maat en hardheid het beste bij u passen. En het geschikte zadel wordt dan direct door ons op uw fiets gemonteerd. In het algemeen geldt dat frequente fietsers de meeste baat hebben bij een harder zadel, terwijl iemand die af en toe fietst beter een iets zachter zadel kan nemen. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).