Gewicht elektrische fiets

Elektrische fietsen wegen over het algemeen wat zwaarder dan normale fietsen. Ben je benieuwd naar het gewicht van een elektrische fiets? Of heb je vragen over een elektrische fiets meenemen op de auto? Dan ben je bij Ronald Schot aan het juiste adres. In deze blog vertellen wij je alle informatie.

Wat weegt een elektrische fiets?

Een elektrische fiets zonder een accu weegt ongeveer 20-26 kg. Wanneer je het gewicht van de accu hieraan toevoegt, wordt de elektrische fiets ongeveer 2,5 tot 3,5 kg zwaarder, afhankelijk van het type batterij dat je hebt. Maak je geen zorgen, tijdens het fietsen merk je er weinig van. De elektrische fietsen van Ronald Schot zijn zo gemaakt, dat de elektrische fiets door de trapondersteuning lichter aanvoelt dan bij een normale fiets.

Kun je een elektrische fiets op een fietsendrager plaatsen?

Als je een fietsendrager hebt en je een e-bike wilt meenemen, houd dan rekening met het gewicht van de fiets. Een fietsendrager heeft altijd een maximaal draagvermogen, dit staat in de drager zelf of het is in de handleiding vermeld. Het is belangrijk dat je niet over dit gewicht heengaat. Het maximale draagvermogen wordt op 2 manieren aangegeven: Het totale draagvermogen en het maximale draagvermogen per fiets. Het maximale totaalgewicht van een fietsendrager zou bijvoorbeeld 40 kg kunnen zijn, dit betekent dat je maximale gewicht per fiets 20 kg mag zijn. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt wat het maximale gewicht is!

Hoe maak je een elektrische fiets lichter?

Een elektrische fiets lichter maken is zeker mogelijk. Verwijder indien mogelijk de accu van de elektrische fiets om deze wat lichter te maken. Dit zorgt voor een snel gewichtsverlies van 1.5 tot 3.5 kg. Dit maakt het makkelijker om een e-bike op te tillen en bijvoorbeeld op een drager te plaatsen. Naast de voordelen van het verwijderen van de accu om je elektrische fiets lichter te maken, is het ook beter om de accu in de auto te laten. Hierdoor verandert de temperatuur van de accu niet continu, op deze manier gaat de accu langer mee. Moeite met de accu verwijderen? Lees dan ook deze blog: Accu verwijderen elektrische fiets.

Op zoek naar een elektrische fiets?

Als je van plan bent een elektrische fiets te kopen, dan raden wij het aan om een specialist hier voor te raadplegen. Ronald Schot is een fietsenbedrijf dat jarenlange ervaring heeft met het verkopen van alle soorten e-bikes. Wij kunnen je een fiets keuzetest aanbieden, zo kun je een gericht onderzoek doen om de juiste beslissing te nemen over je aankoop. Heb je nog vragen? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen, natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ons in Edam te bezoeken. Wil je dit in alle rust doen? Maak dan een afspraak voor E-bike private shopping.

 

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis