Zoveel calorieën verbrand je met elektrisch fietsen!

Ben je benieuwd naar hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het elektrisch fietsen? Ontdek het in onze blog. Elektrische fietsen bieden niet alleen gemak, maar ook een actieve levensstijl. Maar laten we eerlijk zijn, een beetje extra hulp van een elektrische motor kan soms erg verleidelijk zijn. In deze blog duiken we dieper in op het hoeveel calorieën je precies kunt verbranden met elektrisch fietsen en welke factoren daarbij een rol spelen.

Een elektrische fiets zorgt voor meer beweging

Hoeveel calorieën je verbrand tijdens het fietsen, wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder je lichaamsgewicht, snelheid, weersomstandigheden en terrein. De omgeving speelt ook een belangrijke rol, bijvoorbeeld wanneer je bergop fietst of over onverharde paden rijdt, verbruik je meer calorieën. Met de opkomst van e-bikes zijn er veel meer mensen die nu meer bewegen, terwijl ze dit anders misschien niet zouden doen.

Een fietstocht van 15 tot 20 km naar het werk is nu bijvoorbeeld haalbaar, waardoor je veel actiever bent dan wanneer je de auto of het openbaar vervoer zou gebruiken. Wanneer je een hoge ondersteuningsstand kiest, hoef je zelf minder kracht te zetten, wat resulteert in een lagere calorieverbranding. Maar aan de andere kant kan een comfortabele ondersteuning je aansporen om langer te blijven fietsen, omdat het gewoon zo aangenaam is. En dat kan uiteindelijk positief bijdragen aan gewichtsbeheersing.

calorieen verbranden elektrische fiets

Calorieën verbranden met (elektrisch) fietsen

In de onderstaande tabel wordt de calorieverbranding weergegeven voor een persoon met een gewicht van 70 kg, bij verschillende snelheden (15, 18 of 21 km/u) gedurende een uur fietsen.

Tabel 1 – De ‘gewone’ fiets

Snelheid (km/u) Aantal verbrande calorieën
15 279
18 405
21 552

Tabel 2 – De elektrische fiets

Verbrande calorieën bij lage trapondersteuning:

Snelheid (km/u) Verbrande calorieën
15 190 kcal
18 221 kcal
21 252 kcal

Verbrande calorieën bij normale trapondersteuning:

Snelheid (km/u) Verbrande calorieën
15 154 kcal
18 180 kcal
21 206 kcal

Verbrande calorieën bij hoge trapondersteuning:

Snelheid (km/u) Verbrande calorieën
15 122 kcal
18 138 kcal
21 154 kcal

Heb je interesse in een elektrische fiets?

Als je van plan bent een elektrische fiets te kopen, dan is het handig om een specialist hier voor te raadplegen. Ronald Schot is een fietsenbedrijf dat al jarenlang ervaring heeft met diverse soorten fietsen. Wij kunnen voor jou een fiets keuzetest aanbieden. Met deze test kun je gericht onderzoek doen om zo een goed besluit te maken over je aankoop. Je bent altijd welkom om contact met ons op te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om gezellig bij ons langs te komen in Edam. Wil je dat in alle rust doen? Plan dan je afspraak in voor e-bike private shopping.

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis