Is elektrisch fietsen gezond?

Het is een veelvoorkomende vraag die speelt bij mensen die graag willen overstappen naar een elektrische fiets, maar toch een beetje twijfelen. U vraagt zich af of elektrisch fietsen gezond is. U wilt wat betreft uw gezondheid en conditie natuurlijk niet erop achteruit gaan. Dat snappen we bij Ronald Schot helemaal, maar niets is minder waar. Uit onderzoek is gebleken dat fietsers met een ‘gewone’ fiets, minder gebruik maken van hun fiets. De fietsers met een e-bike variant, maken meer gebruik van deze moderne fiets en daarbij fietsen zij ook langere afstanden. Dus eigenlijk zijn elektrische fietsen zelfs een gezondere optie, wanneer u het zo bekijkt!

Gezond fietsen

Fietsen houdt de mens in beweging, daarbij kan een elektrische fiets u bij helpen. Laat de auto of scooter maar staan. Een elektrische stadsfiets, of een elektrische bakfiets brengt u met gemak naar werk of de kinderen naar school. Door deze fietsritten zult u calorieën verbranden en blijft uw conditie op pijl. Ook kunt u met de e-bike veranderen van ondersteuning. Bij het opgaan van een heuvel kunt u meer ondersteuning gebruiken, zodat u niet meteen vermoeid bent dus langer door kan fietsen.

Lichaam en geest

Fietsen is leuk en gezond, maar het zal ook een hoop stress schelen. Niet meer rennen om de bus te halen en geen verkeersstress van files. Doordat u de fiets pakt, komt u vaker in de buitenlucht en dit geeft een positief effect. Lichaam en geest zullen profijt hebben van uw nieuwe levensstijl. U zult een fitter mens worden die kan genieten van de omgeving en de natuur. Heerlijk die ontspanning!

fietsen_als_medicijn

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis