Wat voor soorten elektrische fietsen zijn er?

Een elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd. Deze afkorting staat voor electric bike, wat elektrische fiets betekend. Dit is een fiets met een elektrische motor. Deze motor biedt tijdens het fietsen trapondersteuning. Hierdoor gaat trappen een stuk makkelijker. Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen. In deze blog lichten wij een aantal soorten elektrische fietsen uit!

Elektrische herenfiets

Een elektrische herenfiets is, zoals de naam aangeeft, een elektrische fiets voor heren. Een elektrische herenfiets onderscheidt zich dankzij de middenbuis. Deze vergroot de stevigheid van het model. Het aanbod in deze fietsen varieert in merk, design en uitvoering. Zo zijn er bijvoorbeeld ook sportieve heren e-bikes. Deze hebben een robuust frame en wielen. Dit zorgt ervoor dat deze e-bike een sportieve uitstraling heeft.

soorten elektrische fietsen

Elektrische damesfiets

Ook voor dames zijn er elektrische fietsen gemaakt. Een elektrische damesfiets heeft meestal een lage instap. Er zijn vele modellen e-bikes voor vrouwen. De verschillen liggen in het frame, de motor en de gelegenheden waarvoor het gebruikt wordt. Zo wordt er onderscheidt gemaakt tussen woon-werkverkeer en langere fietstochten.

soorten elektrische fietsen

Elektrische vouwfiets

Een elektrische vouwfiets is een elektrische fietssoort die opvouwbaar is. Hierdoor kan je de fiets makkelijk meenemen wanneer je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer moet reizen. Daarnaast is deze fiets ook makkelijk mee te nemen op vakantie in de caravan of camper. Deze elektrische fietssoort is dus vooral handig als je veel reist en tussendoor afstanden moet fietsen.

soorten elektrische fietsen

Elektrische stadsfiets

Een elektrische stadsfiets is een soort elektrische fiets die vooral heel handig is voor mensen die in een (grote) stad wonen. Zo kan je overal snel en gemakkelijk komen. Met een fiets heb je namelijk minder last van de verkeersdrukte. Bovendien is het mogelijk om overal te parkeren. Als je in de stad woont is deze fiets dus een perfecte keuze!

soort elektrische fiets

High speed e-bike

De high speed e-bike, ook wel een pedelec genoemd, wint de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Deze fiets heeft een elektrische trapondersteuning die tot wel 45 kilometer per uur kan bereiken. Dit is een goed alternatief voor mensen die nu een auto of scooter gebruiken voor korte afstanden. Het scheelt een hoop benzine, het is duurzaam en je kan gratis parkeren. Er zijn echter wel een aantal regels van de overheid voor de speed pedelec. Deze regels moet natuurlijk gevolgd worden.

high speed e-bike

Meer informatie ontvangen over soorten elektrische fietsen?

Wil je meer informatie over deze elektrische fietssoorten ontvangen of ben je benieuwd naar andere soorten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het is ook mogelijk om onze fietsen te bekijken in onze showroom! Zo kunnen wij jou alle nodige informatie geven.

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis