Welk type fiets moet ik kiezen?

Er zijn er zoveel, welke kunt u het beste nemen? Een gewone klassieke stadsfiets, een comfortabele toerfiets of een supersnelle racefiets, of…. Op deze pagina vindt u alvast een korte toelichting op de verschillende soorten fietsen en hun kenmerken. Wij hebben alle topmerken in huis

E-bike of Elektrische Fiets

Je fietst net als op een gewone fiets, maar de elektrische fiets geeft je bij iedere trapbeweging een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker en lichter en comfortabeler wordt. Je krijgt als het ware een duwtje in de rug. Je fietst hierdoor niet alleen lichter en comfortabeler, maar je kunt ook makkelijker dat heuveltje of bruggetje op. En tegenwind…. dat is verleden tijd.
Lees hier alles over E-Bikes

Stadsfiets

“Gewone” stadsfietsen zijn gemaakt voor korte ritjes, naar het werk, naar school, om boodschappen te doen, of de kinderen naar school te brengen, kortom een echte fiets voor dagelijks intensief gebruik.
TOPACTIE: Gazelle Bloom Moederfiets

Toerfiets (of Tourhybride)

Sportief is de beste omschrijving voor een toerfiets, vele kenmerken van de toerfiets komen overeen met de stadsfiets, maar hij is sportiever of… recreatiever! Lichtlopend, lichtgewicht maar ook duurzaam. Vaak uitgevoerd met acht versnellingen in een afgesloten kettingkast. Wilt u uiterst comfortabel en sportief fietsen dan zijn er bij ons ook vele toerfietsen met een volledig geveerd frame!

Hybride

Zeer veelzijdig, het beste uit alle fietstypes is verenigd in de hybride. Vaak uitgevoerd met 24 of 27 versnellingen, daardoor zeer geschikt voor lange en sportieve fietstochten, fietsvakanties maar ook voor het dagelijkse woon-werkverkeer. Ook zijn er van de hybridefiets vele modellen leverbaar met de uiterst comfortabele volledig geveerde frames.

Sporthybride

Uniek! Het is geen racefiets, geen toerfiets en ook geen mountain bike maar een èchte alleskunner, een combinatie van hybride, ATB, en race ineen. De sporthybride voelt zich thuis op weg en pad. In de stadsjungle en op de (onverharde) buitenpaadjes is dit een snel en veilig vervoersmiddel.

Trekking (vakantiefiets)

Een rondje IJsselmeer of… de wereld! De ideale reispartner voor de veeleisende “wereld” reiziger, gebouwd om elke windrichting uit te gaan. De trekking is gemaakt voor lange tochten met zware bepakkingen, vele onderdelen en accessoires zijn speciaal hiervoor ontworpen, met als doel betrouwbaar, duurzaam, “high tech” techniek, en volop plek voor fietstassen.
Speciaal uitgelicht: KOGA Signature

All Terrain Bike (ATB)

Ongeëvenaard is de ATB, op het strand, in de bossen, op modderige hellingen met zo`n fiets kom je overal. Voor sportieve en creatieve fietsers is de ATB hèt fietstype om je helemaal uit te leven.

Racefiets

Om echt hard en lang te fietsen neem je een racemodel. Superlichtgewicht frame, slanke onderdelen, Til`m rustig met èèn vinger op, een racefiets lijkt op een veertje. Voor de kilometervreters, sprinters, om klassiekers op te rijden en voor trainingsritjes. Voor aanstormend talent, de recreatieve racefietser en de semi professionele racer, bij ons maakt u uw persoonlijke racefiets keuze…
Actie: KOGA Kimera Prestige

Vouwfiets

Een vouwfiets is een uitkomst om toch op plaats van bestemming te komen, wanneer je met trein reist mag de vouwfiets gratis mee, maar ook op de boot of op de camping biedt de vouwfiets een hoop voordelen. De keuze is enorm uitgebreid de laatste jaar, met als belangrijke kenmerken: gemakkelijk en compact op te bergen, gewicht zo laag mogelijk en het comfort van een “gewone” fiets.
Wij leveren ook de Eco Traveller Elektrische Vouwfiets

Fitness Bike

De “crossover” van een sporthybride en een racefiets, alle voordelen van een snelle racefiets gecombineerd met het comfort en de relaxte zitpositie van een sporthybride. Vaak is het mogelijk om deze fiets uit te voeren met een spatbord, drager en een slot.