Hoe lang gaat een elektrische fiets mee?

Gemiddeld is de levensduur van een elektrische fiets tussen de 8 en 12 jaar. Gelukkig kun je de batterijduur van je elektrische fiets zelf bepalen. Bij goed onderhoud hebben bijna alle onderdelen een levensduur van 10 jaar. De enige uitzondering is de batterij.

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Helaas gaan e-bike accu’s niet voor eeuwig mee. De meeste batterijen hebben een levensduur van ongeveer 5 tot 6 jaar. Daarna zal je de accu goed moeten onderhouden, om dieptelading te voorkomen. Lees ook: welke accu kun je het beste kiezen voor je elektrische fiets.

Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets mee?

De actieradius van de accu, oftewel hoeveel kilometer de accu van een e-bike mee kan gaan, is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom kan alleen een schatting van het bereik/de actieradius worden gegeven. De gemiddelde actieradius op een standaard accu ligt tussen de 30 en 60 km. De belangrijkste factoren bij het bepalen van het accubereik zijn de capaciteit van de accu en het type fiets waar je voor kiest.

Levensduur motor elektrische fiets

Het is best lastig om de levensduur van een e-bike motor te bepalen. Het hangt af van de kwaliteit van de motor en hoe je ermee omgaat. Het motorsysteem van een elektrische fiets zit goed in elkaar. Je kunt dus aannemen dat je de motor makkelijk nog een paar jaar kunt blijven gebruiken. Het is goed om te weten dat de motor, batterij en display met elkaar zijn verbonden. Mocht je een probleem hebben met zo’n onderdeel, knoei er dan niet zelf mee, maar laat een ervaren e-bike specialist er naar kijken. Die zal ervoor zorgen dat alles goed is aangesloten.

Onderhoud elektrische fiets

Het is belangrijk om je elektrische fiets regelmatig te onderhouden. Een deel van de keuringen kun je zelf doen, maar we raden het aan om een keer per jaar bij een e-bike specialist langs te gaan. Lees hier meer over de onderhoud van een elektrische fiets voor een langer rijplezier!

Download nu ons E-Bike magazine!

Download gratis